Henna Brows

Henna Brows zijn, zoals de naam al zegt, met Henna geverfde wenkbrauwen. Met een ‘Henna Brow’ behandeling, blijven de wenkbrauwhaartjes tot wel 6 weken na dato goed op kleur en kan je weken lang genieten van een prachtige expressieve uitstraling! Het gebruik van Henna is een ideale manier om voor langere tijd, vollere wenkbrauwen te creëren. Met name voor mensen die geen ‘Microblading’ willen of niet elke ochtend in de weer willen zijn met poedertjes en potloodjes, is Henna ideaal. Indiase Henna is de natuurlijke basis van de Henna wenkbrauwverf en is afkomstig van de Henna-plant. In landen als: Afrika, Pakistan, India en het Midden-Oosten wordt pure Henna traditioneel als lichaamsversiering gebruikt voor speciale gelegenheden zoals bruiloften. Pure Henna is rood van kleur en heeft een inwerktijd van ongeveer 12 uur. Om de juiste tint te krijgen zijn er kleurpigmenten aan de Henna toegevoegd. Ook zijn er stofjes aan de wenkbrauwhenna toegevoegd om de inwerktijd aanzienlijk te verkorten. Hoewel de wenkbrauwhenna niet 100% natuurlijk is (wat vele wel beweren), is het absoluut een goed en veilig alternatief voor verfproducten waarin chemische stoffen zijn verwerkt. Wenkbrauwhenna is namelijk vrij van zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide en dus een zeer aantrekkelijke optie voor het verven van de wenkbrauwen.


MOGELIJKHEDEN

Henna Brows zijn uitermate geschikt voor als normale wenkbrauwverf niet lang houdt. Henna kan ook perfect toegepast worden bij micro-pigmentatie, grijze wenkbrauwen, permanente make-up (PMU) en microblading. Het is met Henna mogelijk om de wenkbrauwen blond, licht bruin, midden bruin & donker bruin te verven. Henna Brows zijn anders dan traditioneel geverfde wenkbrauwen. Bij Henna Brows worden niet alleen de haartjes, maar ook de huid eronder geverfd. Hierdoor lijken de wenkbrauwen nog voller en blijft het effect langer zichtbaar. Het verven met Henna is perfect om voor langere tijd strakkere en vollere wenkbrauwen te creëren. Over het algemeen bij goede verzorging, blijft de Henna ongeveer 2 weken op de huid en 5 á 6 weken op de haren zitten. Bij een vette huid zal de Henna minder goed hechten en bij te weinig wenkbrauwhaartjes zal het Henna effect snel verdwijnen doordat de huid op de behandelde plek sneller zal slijten. Voor het beste effect van de Henna Brows, zolang mogelijk te behouden, is het belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan.

ONDERHOUDEN

Om het Henna effect zo goed en zo lang mogelijk te behouden is het belangrijk om de Henna Brows op de juiste manier te behandelen. De eerste 24 uur na de Henna Brows behandeling mogen de wenkbrauwen absoluut niet met water in contact komen, zodat de Henna goed kan hechten. Na de 24 uur is water geen enkel probleem meer. Het is echter wel belangrijk om voorzichtig te zijn met te veel en te lang chloor- en zoutwater. De Henna kan hierdoor gaan verbleken, waardoor de wenkbrauwen een stuk lichter zullen worden. De eerste 48 uur mogen de Henna Brows niet/zo min mogelijk aan de volle zon of zonnebank worden blootgesteld. Door blootstelling aan de zon of zonnebank zal de kleur sneller gaan verbleken en is het mogelijk dat er een allergische reactie wordt uitgelokt. Het gebruik van producten als oliën, crémes enof andere verzorgingsproducten rondom de wenkbrauwen, is sterk af te raden. Door het gebruik van dergelijke producten zal de huid sneller slijten wat de duur van het effect aanzienlijk zal verkorten.

ALLERGIEËN

Het komt zeer zelden voor, maar het is zeker niet onbelangrijk om te weten dat er mogelijk een allergische reactie kan ontstaan. Dit gebeurd niet gelijk, maar meestal binnen 1 tot 5 uur na de behandeling. De huid waar de Henna is aangebracht kan gaan jeuken, rood worden en/of branderig aanvoelen. Dit komt het stofje “PPD” (P-fenyleendiamine), wat ook in gewone haarverf zit. In de wenkbrauwhenna zit maar een zeer lage hoeveelheid van deze stof, waardoor de allergische reactie veelal, alleen als “irritant” wordt ervaren. Het is raadzaam om de wenkbrauwen bij een dergelijke reactie zo min mogelijk aan te raken en de (huis)arts te vragen naar de behandeling voor een Henna en/of PPD allergie. Deze allergie is goed en direct te behandelen. We raden de Henna Brows sowieso af als u allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf en/of PPD (P-fenyleendiamine) of zwanger bent. Mocht er tijdens de zwangerschap een allergische reactie ontstaan, dan kan de (huis)arts hier geen medicatie voor geven. Een allergische reactie komt bij Henna Brows nauwelijks voor, door de zeer lage hoeveelheid PPD. Met een “Patch test” zal er een klein beetje Henna op de binnenzijde van de elleboog worden aangebracht en als er binnen 48 uur geen reactie als: roodheid, jeuk en/of andere irritatie optreedt, dan kan de wenkbrauwhenna veilig worden gebruikt. Deze “Patch test” is echter géén garantie tegen eventuele allergieën in de toekomst.